Volkswagen Touareg R50
Loading...
Cars

Volkswagen Touareg R50

– En urstark Folka!
av
den 25 januari 2009

Artikeln producerades ursprungligen 25 januari 2009, vissa fakta och priser kan har förändrats sedan dess.

Volkswagen Touareg R50

Om du vill köra en SUV och vill ha diesel och det där lilla extra trycket då har du hittat rätt när du sätter dig i en VolksWagen Touareg R50! 5 liters V10 diesel med turbo och ett vridmoment på 850 newton så är denna SUV kort och gott brutal. Och just R50 är extra utrustad från topp till tå eller från tak till gummi. Feta kjolar och kromdetaljer och 21″ fälgarna gör att R50 ser riktigt rå ut. 

Touareg är som standard en mycket välutrustad och komfortabel bil. Som är R50 saknar du nog inget, navigator, laminerade rutor, keyless access, 21″ fälgar, elvärme i stolarna både fram och bak samt rain break support som håller bromsarna redo även i regn. Detta är en bil du kan köra jorden runt och knapt behöva sträcka på dig mellan kontinenterna. Luftfjädringen sport fullkomligen slukar varenda gupp och ojämnhet i vägen. På grund av dess korta hjulbas känns Touareg mycket tight och sportig i sitt körsätt.

Touareg är en av få nya stads jeepar som faktiskt har riktigt bra terrängegenskaper. Tack vare riktigt bra fyrhjulsdrift samt reglage för difspärr samt markfrigång har du full koll på ganska tuffa förhållanden i terrängen. Möjligen att dom 21″ stora däcken inte är helt optimala för offroad. 

Om man skall nämna några negativa saker med R50 så skulle det möjligen vara att folk kan missta den för ett kjoltrimmad Golf när den är i sitt lägsta läge med luftdämparna. Det vill du nog inte att någon skall tro om du lagt närmare 900 000 tusen kronor på din bil.

Volkswagen Touareg R50

Grundpris Från 869 000 kr
Motor5 liters V10 Tdi, 350 hk. Vridmoment 850 nm
Kraftöverföring6-växlad DSG automat, fyrhjulsdrift
Acceleration 0-100 på 6,7 sek
Toppfart235 km/h
Bensinförbrukning blandad körning enligt tillverkaren11,9 l/100 km
GarantierNybils garanti 2 år
+Vansinnigt vrid. Terrängegenskaperna trots sitt yttre
Priset och att folk kan missta bilen för en hottad Golf
Webbwww.vw.se