BMW M3 Cabriole 
Loading...
Cars

BMW M3 Cabriole 

– En tysk hårdtork med V8!
av
den 28 april 2009

Artikeln producerades ursprungligen 28 april 2009, vissa fakta och priser kan har förändrats sedan dess.

BMW M3 Cabriole

Säga vad man vill om kupéer och att dom har mer vridstyvhet etc än en cabriole men att åka med nedfälld sufflett en fin sommar dag och känna vinbruset och höra motor extra tydligt ska mycket till för att slå. Och BMW M3 cabriole är inget undantag. Nya M3 cab är numera utrustad med plåttak vilket gör den otroligt tyst med taket upp än en traditionell tygsufflett. Med en enkel knapptryckning så är taket nedfällt på bara cirka 20 sekunder. Visst är M3 snyggar med taket nedfällt än uppfällt men formerna har ändå bevarats skapligt och inte som på många cabbar med tygsufflett som ser riktigt tråkiga med tygtaket uppe

.

Formerna utöver taket skiljer sig inte nämnvärt från den vanliga M3. Vårt ex var vit med svart läderinredning, snyggt och sobert om man håller den ren vill säga. M3 design signalerar kraft på ett mycket smakfullt sätt och från förarstolen ser man bullen på motorhuven som var nödvändig för att knö ner den 4 liter stora V8 på 420 hästar. Med andra ord är bullen ett tecken för mycket kraft.

När man startar bilen så blir man dock inte speciellt uppspelt, bilen är väldigt beskedlig på tongång och det är först när man varvar motorn lite som den högvarviga V8 börjar göra sig hörd. Jag rullar iväg och har bestämt att ta en lunch med en vän i Vaxholm. Vägen dit ut är perfekt med roliga och kurviga partier, precis vad en M3 gillar bäst. Solen värmer och det är en perfekt dag för att köra cab. Med rutorna och vindskyddet för nacken uppe går det att köra riktigt fort utan att blåsa bort.

Första modellen av M3 E93 Var endast utrustad med vanlig manuell växellåda. Men i och med cabriole kom den nya 7 växlade så kallade dubbelkopplingslådan, DCG. Lådan är riktigt snabb fast mycket snällare än den gamla SMG lådan som satt i gamla M3 som mer eller mindre slog in växlarna om du ställt den i det hårdaste läget. Vi får anta att detta är bra mycket mer skonsamt för lådan till följd av mindre service behov. 

M3 är en riktigt vägmaskin och den trivs som bäst på slingriga vägar. Och att köra med taket nere är bara till fördel. En M3 cab är en bil som kommer ha en lång varaktighet och om den sköts bra kunna hålla länge. Länge leve Tysk kvalitet!

BMW M3 Cabriole 

GrundprisFrån 736 000 kr
Motor4 liters V8 med dubbelturbo, 420 hk. Vridmoment 400 nm
Kraftöverföring7-växlad dubbelkopplingslåda, bakhjulsdrift
Acceleration0-100 på 4,3 sek
Toppfartbegränsad till 250 km/h
Bensinförbrukning blandad körning enligt tillverkaren12,9 l/100 km
Vikt1 905 kg
Garantier2 års nybils garanti
Webbwww.bmw.se
+Grymt skön cab när Tyskt är som bäst.
Saknar den vassa raka sexan som satt i M3 förr.