Pagani Zonda F
Loading...
Cars

Pagani Zonda F

– Ett rullande konstverk
av
den 30 november 2009

Artikeln producerades ursprungligen 30 november 2009, vissa fakta och priser kan har förändrats sedan dess.

Pagani Zonda F

Det är svårt att beskriva med ord den känslan jag har när jag är på väg till Pagani Automobili strax utanför Modena, Itlaien den där soliga torsdags morgon i juni. Att veta om att man snart skall få trycka på startknappen i en bilen med en prislapp på dryga fem och en halv miljon svenska kronor. Och veta att man skall få ta denna så otroligt designade skapelse för en åktur har gjort att jag knappt kunnat sova en blund denna natt.

 

När jag anländer till Pagani och möts av en kille som arbetar som tekniker och inte den tjej som jag haft mailkontakt med så händer det som är en mardröm och ett ganska vanligt fenomen när det gäller just kontakten med Italienska bilföretag, dock oftare förr än numera. Tydligen har ett missförstår skett och jag skall inte alls få provköra den vackra skapelsen som samtidigt som jag anlänt rullats ut på innergården. För en stund rasar hela min världsbild och jag måste ursäkta mig för ett toalettbesök utan avsikt att nyttja något annat det tomma rummet och för att ta ett antal djupa andetag.

Jag går ut igen och efter kontakt med presstjejen får jag reda på att en testkörning ej kan ordnas på grund av att bilen är en kundbil och under inga omständigheter får hända något med. Och eftersom presstjejen är ny och ej vet om att jag varit på besök tidigare hos Pagani och provkört en Zonda S så har hon bakbundna händer, något annat än medåkning med deras testförare kommer ej att vara möjligt. Detta helt försåtligt givetvis men min värld har ändå rasat.

När deras testförare anländer och jag berättat för honom om vem jag är och vad jag gjort tidigare och att jag genomgått Scuderia Hanseat kursen på Nürburgring med en Mercedes SL65 AMG Black Series (Test av bilen och reportage om kursen kommer i CS Hemma till våren) så ändras läget rätt fort. Det tar inte lång tid innan jag sitter i föraresätet med tummen placerad på startknappen på växelspaken, wroooom, min värld skiner igen!

Med försiktigt knicksande rattar jag ut Zonda F från Paganis innergård. Man har ganska god syn framåt men ändan känns bredare än en laggordsgavel. Väl ute på vägen förvånas jag först utav hur lätt manövrerad Zonda F känns, lätt styrning och mycket bekväm växellåda med lagom hård koppling. Innan jag satte mig i bilen hade jag tagit en ordentlig stund för att insupa varje designad detalj på denna bil. Måhända att pedalerna inte är dom mest funktionella med sin runda design men utan tvekan bland dom vackraste. 

Längs vägen ut mot Autostradan stannar alla gående för att beskåda skönheten jag framför, man skulle ju kunna tro att dom vant sig i området runt fabriken men när en Pagani Zonda F kommer rullandes spelar det nog ingen roll hur många gånger man sett den tidigare, man stannar ändå för att insupa formerna. Och att bilen är i den klaraste orangea färgen gör givetvis att folk höjer en extra gång på blicken.

Vid påfarten till autostradan är första gången jag på riktigt får varva ut växlarna och höra den otroligt välsjungande Mercedes AMG V12n på 7.3 liter och 602 hästar som Pagani använder sig av. Det är skottsäker motor som kan servas hos dom flesta Mercedes servicecenter vilket givetvis är smidigt. 

Ju högre hastighet desto mer pressar sig bilen mot vägbanan, en Pagani Zonda F går att kör otroligt fort så att försöka sig på att toppa hastighetsgränsen skulle behöva en helt annan vägsträcka en den jag kör för tillfället i vid Italiensk lunchtid. Men 200 passeras efter mindre än 10 sekunder och på bara 4.4 sekunder är jag stillastående från 200 om jag skulle ge allt på bromsen. Det är seriösa siffror minst sagt.

Efter en stund på Autostradan bär vägen upp i bergen och sköna slingriga vägar och även här vis Zonda F upp sin potens. Hur lätt som helst tar den sig an dom krokigaste svängarna utan problem. Mycket på grund av sin lätta vikt på endast 1230 kilo. Detta tack vare att Pagani så gott som helt är konstruerade i kolfiber. Ägaren och grundaren Horatsio Pagani jobbade innan starten av Pagani hos Lamborghini och deras kolfiber avdelning. Det hantverk man får bevittna i fabriken hos Pagani är ren konst utan tvekan. 

Efter ett par timmars fantastik njutning bakom ratten är vi tillbaka på fabriken. Det är då den där märkliga nästan vemodiga känslan infinner sig, är det redan slut? Kanske, för att kunna har råd att köpa en Pagani Zonda F skulle jag behöva en lottovinst.

Pagani Zonda F

Grundpris5 500 000 kr
Motor 7.3L  V12 motor, 602 hk. Vridmoment 760 Nm
KraftöverföringManuell 6 växlad låda, bakhjulsdrift
Acceleration0-100 km/h på  3,6 sek. 0-200 km/h 9,8 sek
Toppfart345  km/h
Bensinförbrukning blandad körning enligt tillverkarenUppgifter saknas, Törstig!
Vikt1 230 kg
GarantierTas fram för varje enskilt köp
Webb/www.pagani.com
Betyg5
+Bland dom mest utstickande supersportbilarna som finns. Designen!
Pedalernas vackra men inte så funktionella design. Priset.