Citroen DS5 Hybrid4
Loading...
Cars

Citroen DS5 Hybrid4

– En Long Island Ice Tea på fyra hjul
av
den 14 december 2011

Artikeln producerades ursprungligen 14 december 2011, vissa fakta och priser kan har förändrats sedan dess.

Citroen DS5 Hybrid4

Man kanske inte skall använda alkohol som liknelser i bilsammanhang men DS5 är verkligen som en kombination av dom starkaste och mest välsmakande spritsorternas i en salig blandning, antingen hatar du det och anser att det smakar apa eller så fullkomligt älskar du den vansinniga blandningen.

Det är dags för nummer tre i Citroëns DS-familjen att ta plats på vägarna, denna gång gäller det DS5 med DS3 och DS4 som tidigare småsyskon. DS-familjen bär ett tydligt tecken som handlar om premium, det är inte svårt att förstå vilka avsikter märket har med tjugohundratalets DS-linjen, ta mark från tysken kort och gott! Är DS5 rätt virke för uppdraget?

DS5 är ingen sedan, det är heller ingen renodlad kombi, det är ingen MPV och någon coupé handlar det inte heller om. En svårt nöt att knäcka om man på ett envist sätt ändå vill placera DS5 i ett fack. DS5 innehåller dock lite av alla nämnda faktorer, dom bästa ingredienser för att vara exakt. Den är nästan lika rymlig som en MPV och kombi, men har en  vridstyvhet och ett chassi likt en sportig sedan eller coupé.

 

På Shanghais bilsalong 2011 visades DS5 för första gången för allmänheten, men konceptet C-SportLounge visades redan 2005 på Frankfurts bilsalong. Drygt sex år senare befinner vi oss nu på den franska Rivieran för att ge oss an denna vackra skapelse. För DS5 är verkligen sammet för ögonen, med vågade och utmanande linjer över hela karossen är det en fröjd att bara stå och beskåda DS5, inte en enda yta har lämnats orörd från formgivaren. Till exempel har läderarbetet i dom bekväma stolarna efterliknats vid en länk till ett armbandsur.

Invändigt fortsätter fyrverkeriet av designade linjer och ytor, näst intill överdrift. Man har velat få en flygplans-cockpit känsla i kupén berättar Pierre Monferrini som är ansvarig för DS5 konceptet. Takpanelen ovan förare och passageraren är en tvådelad ruta med en mängd knappar och reglage på balken mellan rutorna. Balken innehåller även två praktiska fack för solglasögon, ett på vardera sida för respektive förare och passagerare. Som de tidigare DS-modellerna är ratten avhyvlad i underkant för sportigt utseende. 

Vi är inhysta på ett hotell i den övre prisklassen längst ut på Cap Ferrat-udden mellan Nice och Monaco. Det är inte svårt att förstå avsikten med hotellets standard och hur Citroën vill att vi motar DS5. Och till en början känns det verkligen som märket faktiskt skall lyckas ro konceptet i land, för DS5 både känns och ser exklusiv och sportig ut. Det är dock när man startar bilen och rullar iväg som intrycket förändras en aning, med stötig och bullrig kupé försvinner snabbt den exklusiva känslan som återfunnits i en av de Tyska konkurrenterna. Detta kan förklaras av att man valt att inte använda den fina luftfjädringen som finns på C5 till exempel. Sen gör inte dom tjugo tum stora fälgarna att färden blir mindre stötig. För att få till den där extra sportiga känslan har Citroen installerat ett membran vid luftintaget som skall ge det där sportiga morret från motorljudet, något som tyvärr mest irriterar efter en tids körande. 

Motoralternativen som Citroen kommer erbjuda att DS5 i är en bensinare på 200 hästkrafter och en dieselmotor på 163 hästar, samt Hybrid4-versionen. Den sistnämnda har samma hybridlina som i dagsläget sitter i Peugeot 3008h, en dieselmotor fram och en elmotor bak som driver bakhjulen, tillsammans ger båda motorerna 200 hästkrafter. Vi valde att köra Hybrid4 versionen på provkörningen, just för att den stämmer överens med resten av bilen som blickar framåt. Och just här kommer bilens identitet på sin plats igen, för med silkeslen eldrift glider man fram längs stadens gator, precis så mjukt som det skall kännas i lyxiga bilar. Samtidigt erbjuder systemet fyrhjulsdrift vilket gynnar väghållningen.

Så går det då att blanda en drink på dom starkaste och mest välsmakande spritsorterna och få det att bli en smakupplevelse över det normala? I fallet med DS5 skulle man nog vid första beskådan och smutten av drinken svara ja, färgen på innehållet är otroligt vacker och förförisk. Och det första intrycket när drycken nuddar tungan får smaklökarna att explodera i en symfoni. Men sen när den första vågen av smaker lagt sig kommer den skarpa hårda smaken av ren sprit, den biter och avslöjar allt vad drinken i grunden handlar om, inget går att dölja. Men efter att den starka smaken av sprit tonad av återfinner sig det fina spektrat av olika smaker och känslan av välbehag och njutning kommer till dig igen. DS5 är en otroligt intressant kombination av olika smaker och vissa älskar dem och andra kommer hata den, vi gillar den, gör du?

+ Mästerligt designad bil med alla smaker inblandade.

– Hårt och stötigt chassi.

Citroën DS5 Hybrid4

GrundprisEj fastställt kr
Motor2 liters diesel-motor, 163 hk samt el-motor på 37 hk. Vridmoment 300 + 200 Nm
Kraftöverföring6-stegad automatlåda, fyrhjulsdrift
Acceleration0-100 på 9,2 sek
Toppfart211 km/h
Bensinförbrukning blandad körning enligt tillverkarenCa 3,8 l/100 km
Vikt1 856 kg
Garantier3 år vagnskade-, 2 år nybils-, 3 år lack-, 12 år rostskyddsgaranti, 3 år assistans
Betyg4
Webbwww.citroen.se