Ford Mustang Mach-e
Loading...
Cars

Ford Mustang Mach-e

– En laddad Mustang
av
den 18 februari 2021

Artikeln producerades ursprungligen 18 februari 2021, vissa fakta och priser kan har förändrats sedan dess.

Ford Mustang Mach-e

Ford har låtit skynket falla av deras senaste kreation Mustang Mach-e och Cars Collection var på plats i Oslo för att se shown.

Många höjer sin röst mot att det är fullständigt vansinne och fel att bygga en bil som Mach-e och använda namnet Mustang. Tyvärr får nog dessa röster se sig överkörda för nu är Mustang Mach-e här och precis som Cayenne blev en succé för Porsche kommer garanterat Mach-e betyda mycket för Ford. Ett Ford som verkligen uppmärksamheten och något som drar kunderna till sig.

Det första jag reagerade på när jag såg läckta bilder på Mach-e var den så kallade noskonen bilen har eftersom den saknar grill

Designen på Mach-e är i kompaktsuvformat med sluttande bakruta. En av de konkurrenter man pratar om är Tesla Model Y, men även Audi e-Tron Sportback som presenteras i skrivande stund på LA Motorshow. Det första jag reagerade på när jag såg läckta bilder på Mach-e var den så kallade noskonen bilen har eftersom den saknar grill; även bilen som fanns tillgänglig vid presentationen i Oslo hade samma front. Men på bilder av blå version av Mach-e kan man se att det fanns en annan typ av front som mer liknande en traditionell grill. Hur den ser ut i verklighet är svårt att säga men på bilderna ser den fronten bättre ut.

Interiören domineras av den gigantiska skärmen i mitten av instrumentbrädan. I övrigt kändes inte kvalitet och materialvalen speciellt premium men bilen som visads var och andra sidan en handbyggd förlaga så här kan man nog förvänta sig mer på den produktionsklara versionen. Kupén var dock rymlig med gott om plats även i baksätet. Tack vare avsaknad av en konventionell motor fram har istället ett stort utrymme skapats som sväljer 100 liter. Med fälla baksäten rymmer Mach-e hela 1 420 liter där bak.

Prestandan på Mach-e är från 258 hästkrafter för instegsmodellen och upp till 465 hästar för den versionen som har tillägget GT. Mach-e kommer komma i en rad olika versioner med både bak- och fyrhjulsdrift. Vissa versioner kommer ha 150 kW snabbladdning. Räckvidden beroende på version ska ligga upp till 600 kilometer hos toppversionen med utökat batteripaket, respektive 540 km om man väljer att köra med fyrhjulsdrift istället för bakhjulsdrift. På toppversionen ska sprinten från stillastående till hundra gå på under fem sekunder.

Det är inte konstigt att folk reagerar kraftfullt på det som Ford gjort med Mustang Mach-e. Men ingenting är heligt längre och finns minsta lilla möjlighet att slå mynt och skapa något nytt av något gammalt finns det nog inget företag som inte tar den möjligheten. Mustang Mach-e kommer garanterat sälja som smör oavsett gamla Mustang-dyrkare killar det eller ej. Vi ser fram emot provkörning och återkommer självklart när det är dags.

www.ford.se